
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Avrupa’dan İEÜ’lü akademisyene ‘Genç Bilim İnsanı’ ödülü

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fizyoterapi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Fzt. Rıdvan Aktan, Avrupa Solunum Derneği tarafından ‘Genç Bilim İnsanı’ ödülüne layık görüldü. KOAH başta olmak üzere, solunum kaslarının kuvveti ve fonksiyonlarını etkileyen hastalıklar ile ilgili araştırmalar gerçekleştiren Dr. Aktan, “Yaptığım çalışmaların uluslararası alanda değer görmesi ve dikkate alınması, mutluluk verici bir durum. Bilim ve insanlığa katkıda bulunmak hedefiyle çalışmalarımı sürdüreceğim” dedi.
İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi Bölümü’nden Dr. Fzt. Rıdvan Aktan, solunum sistemini etkileyen ve hastalığa neden olan faktörler üzerine yaptığı çalışmalarla ülkemizi gururlandırdı. Bugüne kadar birçok makalesi uluslararası dergide de yayımlanan Aktan, Avrupa Solunum Derneği tarafından 20’yi aşkın ülkeden bilim insanının katılımıyla gerçekleşen kongrede ödüle layık görüldü.
ARAŞTIRMALARIMA DEVAM EDECEĞİM
Sağlıklı bir solunum sisteminin, her türlü hastalığa karşı vücudu koruyacağını vurgulayan Dr. Aktan, “KOAH gibi solunum kasları üzerine etki eden hastalıklar ile ilgili çalışmalarıma uzun süredir devam ediyorum. Farklı ülkelerden bilim insanlarının çalışmalarıma kıymet vermesi beni çok mutlu etti. Bu motivasyonla araştırmalarıma hız kesmeden devam edeceğim” diye konuştu. Dr. Aktan, dünyayı sarsan Kovid-19 pandemisi sonrası sağlıklı bir solunum sisteminin önemine de dikkat çekti.
HABER |TÜM HABERLER

1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Günü Etkinliği
1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler günü etkinlikleri ülkemizde pek çok noktada farklı etkinliklerle kutlandı. Programımıza kayıtlı öğrencilerimiz, İzmir Ticaret Odası 32. Gözlükçülük

HOYA Türkiye Etkinliği
Optisyenlik alanındaki ve optik mercek teknolojilerin son durumunu değerlendirmek amacıyla HOYA Türkiye Eğitim Sorumlusu Sayın Sema Rodop'u üniversitemizde ağırladık. Yaklaşık 90 dakika

Kadın Cinsel Sağlığına Bütüncül Bakış
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi programının düzenlediği "Kadın Cinsel Sağlığına Bütüncül Bakış" paneli geniş bir katılım ile gerçekleştirildi. Kadın

SADECE YAŞ DEĞİL SAĞLIKLI YAŞ AL
Giderek yaşlanan dünyada yaşlı sağlığının önemini anlamak ve artan yaşla birlikte biyopsikososyal değişikliklere yönelik sunulan hizmet olanaklarını çeşitlendirip sürekli hale getirmek en

Avrupa’dan İEÜ’lü akademisyene ‘Genç Bilim İnsanı’ ödülü
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fizyoterapi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Fzt. Rıdvan Aktan, Avrupa Solunum Derneği tarafından ‘Genç Bilim İnsanı’ ödülüne layık görüldü.

Ön lisans öğrencilerine 'çift diploma’ müjdesi
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), iki yıllık ön lisans programında okuyan öğrencilere, aynı anda ilgi duydukları başka bir bölümde de eğitim görerek çift

ÇOCUK GELİŞİMİ - Virüsten kaçarken obeziteye yakalanmayın
Günlük yaşamı olumsuz etkileyen ve toplumu yeniden evde vakit geçirmeye zorlayan koronavirüs, özellikle çocuklar ve gençleri hareketsiz bıraktı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ)

Depremzede çocuklar için 300 adet ‘terapi’ kuklası
İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremden etkilenen çocukların psikolojik terapilerinde kullanılacak parmak kuklalar, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) hazırlandı.