Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
YAZIN VAZGEÇİLMEZİ DONDURMADA SAĞLIK
Yaz günlerinin sıcaklığında en çok tüketilen ürünler arasında yer alan dondurmanın besleyici bir tatlı olduğu ancak açıkta satılan ürünlerin insan sağlığını tehdit ettiği belirtiyor. Uzmanlar, dondurmanın sağlık ve hijyen kurallarına uygun hazırlanmasına dikkat edilmesi gerektiğine değinerek, içerisinde buz kristalleri olan dondurmanın boğaz enfeksiyonlarına sebebiyet verebildiğine dikkat çekiyor.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Funda İfakat Tengiz, ambajlı ürünlerin soğuk zincir kurallarına uyularak hazırlanması gerektiğini kaydederek, “Dondurma, yaz aylarında hepimizin severek yediği keyifli ve besleyici bir tatlıdır. Süte göre daha yüksek oranda enerji, mineral ve vitamin içerir. Ancak süt, mikroorganizmaların üremesi için çok iyi bir ortamdır. Bu nedenle dondurma alırken güvenilir yerlerden alınması önem taşıyor. Ayrıca bir kez erimiş fakat tamamı tüketilmemiş olan dondurma tekrar buzluğa kaldırılmadan atılmalıdır” dedi.
Süper Güçler; Dondurmada
Dondurmaya kıvamını veren salebin bir tür orkideden elde edildiğini ve en önemli hammaddesinin glikomannan olduğunu aktaran Tengiz, bu hammaddenin dondurmaya iştah açıcı, zihinsel fonksiyonları arttırıcı, hararet söndürücü ve felçle savaşabilen bir özellik kazandırdığını söyledi. Dondurmanın çok iyi bir kalsiyum kaynağı olduğunu ifade eden Tengiz, “Dondurma ve dondurulmuş yoğurt gibi ürünler daha yavaş sindirildikleri için laktoz intoleransı (direnci) olanlar tarafından bile daha kolay tolere edilirler. Ayrıca diyabetik veya enerji kısıtlaması gereken hastalar için piyasada tatlandırıcılar ile hazırlanmış dondurmalar da vardır. Dondurmanın inek sütü ve yumurta alerjisi olanlara, diyabetik çocuklara ve bir yaşın altındaki bebeklere yedirilmesini ise önermiyoruz” diye konuştu.
HABER |TÜM HABERLER
SAĞLIĞIN KORUNMASI SEMİNERLERİ-1
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Toplumsal ve Sosyal Katkı Komisyonu tarafından düzenlenen Sağlığın Korunması Seminerleri kapsamında "CİNSEL SAĞLIK" eğitimi gerçekleştirildi.
OPTICWORLD İZMİR
Bu yıl ilk kez düzenlenen OpticWorld İzmir etkinliğine 8-10 Mart tarihleri arasında Fuar İzmir ev sahipliği yaptı. İzmir Ticaret Odası, 3. Bölge
CAM FABRİKASI GEZİSİ
Optisyenlik programında öğrenim gören 21 öğrenci ve program sorumluları Öğr. Gör. Dr. Hasan DURMUŞ ile Öğr. Gör. Türkan ALKAN, İzmir’de faaliyetini sürdüren
TÜBİTAK Projeleri İçin Yol Gösterdi
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve TÜBİTAK Sağlık Bilimleri Araştırma Destek Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Prof.
BİLGİYE DAYALI DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berna MUSAL, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) öğretim elemanları
İZMİR SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI EĞİTİM GÜNLERİ ÇALIŞTAYI
İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin işbirliği ile 7 Eylül 2023 tarihinde İzmir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları Eğitim Günleri-I çalıştayı ev
7 Kurumu Buluşturan Çalıştay
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), kentteki 7 yükseköğretim kurumunun katılımıyla bu yıl ilk kez düzenlenen ‘İzmir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları Eğitim Günleri’ çalıştayına
SEKTÖR TOPLANTILARI
Üniversitelerde aktarılan kuramsal ve uygulamalı bilgilerin sektör ile iş birliği içinde yürütülmesi öğrencilerin gelişimine olumlu katkı yaptığı açıktır. Bu nedenle okulumuz Optisyenlik