TÜM HABERLER

RÖNTGEN FİLMLERİ “ERKEN TANI” İÇİN DÖNÜŞÜYOR

Bir dönem hastalıkların tanısı için kullanılan “röntgen” filmleri, öğrenciler tarafından dönüştürülerek erken tanıya dikkat çekiliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı öğrencileri, dijitalleşmeyle birlikte artık sıklıkla kullanılmayan röntgen filmlerini mumluk, bardak altlığı, kitap ayracı, abajur gibi çeşitli eşyalara dönüştürdü.

AKILLI TELEFONLAR ÇOCUK BAKICISINA DÖNÜŞMESİN

Aileler, cep telefonları ve tabletlerini “çocuk bakıcısına” dönüştürüyor. Ebeveynlerin çocukları sanal dünyanın eline bırakmasıyla şiddet, tüketim, ihmal, istismar olaylarının dikkat çekici boyutlara ulaştığı belirtiliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ‘Türkiye’de Çocuklara Yönelik Koruyucu ve Önleyici Politikaları Değerlendirme Çalıştayı’nın raporunda, internete erişimin 2 yaşına kadar düştüğü vurgulanırken, ebeveynlerin, ihmal, istismar içerikli sosyal medya çalışmalarına önlem alması gerektiği kaydediliyor.

ÇOCUKLAR YAZAMIYORSA DİKKAT!

Eğitim öğretim döneminin başlamasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen çocuklar, yazmada, resim yapmada sıkıntı yaşayabilir. Çocukların kas gelişiminin omuzdan parmaklara doğru oluştuğunu ve ‘ince motor becerilerinin” gelişmesi için zamana ve ilgiye ihtiyaç duyduğunu belirtiliyor. Uzmanlar, yazamadığı için çocuklara kızmak yerine, ipe mandallarla nesneleri takmaktan yoğurma maddeleriyle oynamaya dek çocukların el becerilerini arttırıcı aktiviteler öneriyor.

SICAKLIK REKORU HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Türkiye, sonbaharın gelmesine rağmen hafta sonu ve hafta boyunca sürecek sıcak hava dalgasının etkisinde kalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce, yapılan değerlendirmede hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği, gece ve gündüz sıcaklıkları arasında aşırı farktan dolayı sağlık problemlerinin oluşabileceği belirtildi.

‘ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ OKUL SEVGİSİNİ YOK ETMESİN’

Uzun bir yaz tatilinden dönen binlerce öğrenci için yeni eğitim – öğretim dönemi başlıyor. Eğitimci ve ailelere bu dönemde büyük görev düştüğünü belirten uzmanlar, öğrenme güçlüğü yaşayan ve erken tanı konulmayan öğrencilerin yıl içerisinde sıkıntılarının artabileceği ve okuldan uzaklaştığını kaydediyor.

GÖZ SAĞLIĞI KALİTEYE BAĞLI

Güneş gözlükleri, gözlerin kurtarıcılığını üstleniyor. Kimilerine göre bir aksesuar görevi görürken, güneş gözlükleri retinayı zararlı ışınlardan koruyor. Özellikle yaz günlerinde uzun süre güneş ışığının etkisi altında kalınmamasını öneren uzmanlar, göz sağlığının korunması için kaliteli ve uzman görüşü alınarak güneş gözlüğü seçilmesi gerektiğini vurguluyor.

ZEKÂ ALANINA GÖRE MESLEK SEÇİMİ

Zekâ alanları, meslek seçimlerimizi etkiliyor. Uzmanlar, doğru meslek seçimlerinin kişilerin kendilerini tanımasıyla ortaya çıktığını, Temmuz ayında üniversite, bölüm ve program tercihi yapacak 1,5 milyonu aşkın öğrencinin, zekâ alanlarını belirleyerek meslek seçmelerini tavsiye ediyor.

KARNE ÇOCUĞUN GELİŞİMİ İÇİN KAYNAK

Okul öncesi, ilköğretim, ortaokul ve lise sıralarında eğitim gören 17 milyonu 553 bin 661 öğrenci karne alıyor. Öğrenciler, yaz dönemi tatillerinin başlaması için heyecan duyarken uzmanlar, karnelerin çocukların kendilerini hangi alanlarda geliştirmesi gerektiğini aktaran kaynak olduğunu belirtiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Ezgi Oral, karnenin çocuğun yıl içerisindeki performansını yansıttığını ancak bunun çocuğun kişiliğinin değil akademik gelişiminin çıktısı olduğunu söyledi.

YAŞLI BAKIMI PROGRAMI - HUZUREVİ

Yaşlı bireyler ile boyama etkinliği

Üniversitemizin Yaşlı Bakımı bölümü öğrencileri Zübeyde Hanım Huzurevi’nde bir etkinliği daha gerçekleştirdi. Boyama etkinliği ile öğrencilerimiz birçok hedefi gerçekleştirdi. Hem yaşlılarımız hem öğrencilerimiz için verimli bir etkinlik olmasının yanında aynı zamanda eğlenceli oldu.

OPTİSYENLİK PROGRAMI - HOYA LENS TÜRKİYE

Dünyanın en önemli optik mercek üreticilerinden biri olan Hoya Lens firması ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Optisyenlik Programı “Optik Merceklerin Özellikleri ve Yeni Nesil Teknolojiler” temalı panel düzenledi.