TÜM HABERLER

ÇOCUK GİBİ BAK KİTAP BAĞIŞI
Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencilerinden  "Çocuk Gibi Bak" projesine Kitap Bağışı

Çocuk Edebiyatı ve Medya dersi kapsamında başlatılan kitap toplama kampanyası için toplanan kitaplar Çocuk Gelişimi 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin katkılarıyla, "Çocuk Gibi Bak" projesine bağışlandı.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTELİ PARAMEDİK ÖĞRENCİLER  İZMİR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ “ 112 MOTORSİKLETLİ  ACİL  SAĞLIK EKİPLERİ ” İLE BULUŞTU.
İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTELİ PARAMEDİK ÖĞRENCİLER İZMİR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ “ 112 MOTORSİKLETLİ ACİL SAĞLIK EKİPLERİ ” İLE BULUŞTU.

Türkiye de ilk olarak 2009 yılında İzmirde başlayan ''112 Motosikletli Acil Sağlık Ekipleri'' özellikle mevsim açısından uygun olan illerde(Muğla,Antalya,Aydın,Mersin,Adana) 12 ay kullanımda olan motosikletler İç Anadolu'da da; (Ankara,Konya,Nevşehir,Van,Malatya,Bursa,İstanbul) yaz aylarında kullanılmaktadır.

Motosikletlerde travma,ileri yaşam desteği ekipmanları dahil her türlü acil müdahaleyi yapabilecek ekipman bulunmaktadır. Motosikletli ekipler aynı zamanda triaj,olay yeri yönetimi gibi görevleride üstlenmektedirler. Festivaller,mitingler,trafiğe kapalı alanlarda ve yoğun trafikdeki vakalarda acil müdahale açısından büyük avantaj sağlamaktadırlar.Olay yerine ulaşma süreleri yaklaşık 5 dakikadır.

Motosikletlerde 1 kişi görev yapmaktadır. Bu kişi  ATT, Dr  veya  Paramediktir. Müdahale  edilen vaka nakil gerektiriyorsa motosiklet ekibi bunu KKM ye bildirir ve ambulans desteği ister.Motosikletli ekipler kask ,korumalı kıyafetler,bot ve eldiven kullanmaktadır.Kask içinden telefon ve telsiz görüşmesi yapabilmektedir ve navigasyon cihazları sayesinde adrese ulaşmaktadırlar.Ekipler gündüz saatlerinde ve hafta içi  görev yapmakta olup yaz aylarında nüfusun yoğunlaştığı sahil,deniz kenarı ilçelerde hafta sonu çalışmaktadırlar.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu  İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri bu deneyimli ekiple üniversitemizde biraraya geldi . Ekip üyeleri öğrencilerimizle travma vakası yaptı . Sistemde önemli yeri bulunan ''112 Motosikletli Acil Sağlık Ekipleri''nin deneyimlerinden yararlarak meslek yaşamları için önemli bilgiler edinmişlerdir.   Bu buluşma sonucunda İlk  ve Acil  Yardım Programı öğrencileri İlimizdeki ambulans çeşitlilikleri konusunda edindikleri bilgileri uygulama fırsatı bulmuşlardır

34. ULUSLARARASI FİZİK KONGRESİ

Türk Fizik Derneğinin düzenlediği 34.Uluslararası Fizik Kongresi 5-9 Eylül’de Bodrum’da gerçekleştirildi. Ana konu başlıkları astrofizik ve kozmoloji, atom ve molekül fiziği, enerji, fizik eğitimi ve felsefesi, istatistiksel fizik, matematiksel fizik, medikal fizik, nükleer fizik, uygulamalı fizik, yoğun madde fiziği ve yüksek enerji ve plazma fiziği olarak belirlenen kongreye eğitim camiasından birçok öğretim görevlisi ve öğrencinin yanı sıra YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal katıldı. 765 kişinin katıldığı kongrede, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’ndan Öğr.Gör. Türkan ALKAN ÖZBAY ‘’Polimer Jel Dozimetrelerin Su Eşdeğerliğinin GAMOS ile Simülasyonu’’ konulu çalışmasını sunmuştur.

DÜŞLERLE BİLİM

Çocuklar bilimle İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) tanışacak. Anaokulu ve ilkokul öğrencileri, “Düşlerle Bilim” projesiyle yaratıcı düşünme, problem çözme becerilerini geliştirecek. 30 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında yapılacak eğitimlere İzmir’den 80 okul öncesi ve 80 ilkokulu öğrencisi kabul edilecek. Başvurular, http://duslerlebilim.ieu.edu.tr adresinden yapılabilecek ve ücretsiz olacak.

THE LANCET PSYCHIATRY

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yükseokulu öğretim üyesi Dr. Deniz Ceylan, psikiyatri alanının en prestijli dergilerinden birisi olan The Lancet Psychiatrynin 2018-2020 dönemi “Development Board" üyeliğine seçilmiştir.

Bağlantı için: https://www.thelancet.com/lanpsy/editorial-development-board

POSTER ÖDÜLÜ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yükseokulu öğretim üyesi Dr. Deniz Ceylan’ın “Dokuz Eylül Üniversitesinde Temel Sinirbilimleri Doktora Programı: Öğrencilerin Görüşleri” isimli poster bildirisi, Biyotıp ve Sağlık Bilimleri Alanında Lisansüstü Danışmanlık: Orpheus Yaklaşımı Çalıştayında üçüncülük ödülüne layık görülmüştür. Başarılarının devamını dileriz.

SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ PROJELERİ

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (Türkçe) Bölümü

"Sağlığın Geliştirilmesi Projeleri" dersini seçen öğrenciler; “Sağlık Okuryazarlığı”, "Marka Tercihini Etkileyen Faktörler", "Cinsel Sağlığa Yönelik Bilgi ve Tutum" ve "Akıllı Telefon Bağımlılığı" üzerine araştırma yapmışlardır.

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ - TIBBİ LABORATUVARDA ANALİTİK SÜREÇLER

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu,  Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı 2. sınıf öğrencileri için “Tıbbi Laboratuvarda Analitik Süreçler” dersi kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi Merkez Laboratuvarı’na teknik gezi düzenlenmiştir.

SAĞLIK TEKNİKERİ EĞİTİMİNDE  ÜNİVERSİTE-SEKTÖR İŞBİRLİĞİ  I. ÇALIŞTAYI
SAĞLIK TEKNİKERİ EĞİTİMİNDE ÜNİVERSİTE-SEKTÖR İŞBİRLİĞİ I. ÇALIŞTAYI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun evsahipliğini yapacağı Sağlık Teknikeri Eğitiminde Üniversite-Sektör Temsilcileri I. Çalıştayı”, 4 Mayıs 2018 Cuma günü, 9.30-12.30 saatleri arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu’nda başarı ile gerçekleşti.

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ - DÜNYA LABORANTLAR GÜNÜ

Hastalık tanısında önemli bir yere sahip olan laboratuvarların gizli kahramanları tıbbi laboratuvar tekniker ve teknisyenlerini eğiten İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı, “Dünya Laborantlar Günü”nü kutladı.