TÜM HABERLER

FİZYOTERAPİ - KAPLICA GEZİSİ

Fizyoterapi Programı öğrencileri ile Öğr. Gör. Rıdvan AKTAN ve Öğr. Gör. Hatice AYAN Balçova Termal Fizik Tedavi Kür Merkezini ziyaret etti.

FİZYOTERAPİ - HUZUREVİNDE SANAL GERÇEKLİK ETKİNLİĞİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi ve Yaşlı Bakımı öğrencileri  Narlıdere Huzurevi’ni ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz  huzurevi  sakinleriyle birlikte 3D sanal gerçeklik gözlüğü kullanarak üç boyutlu tarihi ve turistik mekan simulasyonları ile eğlenceli vakit geçirdiler.

FİZYOTERAPİ - KADIN MÜZESİ GEZİSİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi Programı öğrencileri 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısısyla İzmir Kadın Müzesini ziyaret etti.

OPTİSYENLİK - SİLMO OPTİK FUARI

2013 yılından beri Türkiye'de düzenlenen Silmo Optik Fuarı bu yıl da ziyaretçi akınına uğradı. Avrupa, Balkanlar, Kuzey Afrika ve Orta Asya'dan pek çok ziyaretçiye kapılarını açan Silmo Optik Fuarı, CNR Expo'da düzenlendi.

ÇOCUK GELİŞİMİ - HASAN KAYA İŞİTME ENGELLİLER ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİM MERKEZİ VE ANAOKULU ETKİNLİĞİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı, Hasan Kaya İşitme Engelliler Erken Çocukluk Eğitim Merkezi ve Anaokulu’na devam eden çocuklar ile birlikte keyifli bir gün geçirdi. Okula devam eden yaklaşık 50 çocuk ile birlikte çeşitli sanat çalışmaları yapıldı.

İLK VE ACİL YARDIM - ACİL HİZMETLERDE YENİ NESİL TEKNOLOJİLER SEMPOZYUMU

30.11.17 Sabancı Kültür Merkezi 2. Acil Hizmetlerde Yeni Nesil Teknolojiler Sempozyumuna 1. ve 2. sınıf öğrencileriyle birlikte Öğr. Gör. Nursun Üstünkarlı ve Öğr. Gör. Melahat Kızıl katıldı.

ÇOCUK GELİŞİMİ - KEÇE ATÖLYESİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı ile Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mavibahçe'de bulunan İyilik Atölyesi'nde "Keçelerden Yeni Yıl Hediyeleri" yaptılar. Bu güzel etkinlikte Down Sendromlu gençlerle üretmenin ve mutluluğun keyfini paylaştılar. Yapılan ürünler daha sonra İzmir Down Sendromu Derneği yararına satışa sunuldu.

OYUNLA YAŞAM ÖĞRENİLİR

Çocuklar, ilkokul öncesinde yaşamı oyun yoluyla tanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Hakan Yıldız, oyunun çocuğun hayatını kaplayan, gelecekteki kişiliğini etkileyen önemli ve ciddi bir etkinlik olduğunu kaydetti. Yıldız “Çocuğa oyun oynayacağı yer, zaman ve fırsatı tanımalıdırlar. Onların oynadıkları oyunlara saygı göstermeli, mümkün olduğunca oyunlarına katılmalı” dedi.

RÖNTGEN FİLMLERİ “ERKEN TANI” İÇİN DÖNÜŞÜYOR

Bir dönem hastalıkların tanısı için kullanılan “röntgen” filmleri, öğrenciler tarafından dönüştürülerek erken tanıya dikkat çekiliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı öğrencileri, dijitalleşmeyle birlikte artık sıklıkla kullanılmayan röntgen filmlerini mumluk, bardak altlığı, kitap ayracı, abajur gibi çeşitli eşyalara dönüştürdü.

AKILLI TELEFONLAR ÇOCUK BAKICISINA DÖNÜŞMESİN

Aileler, cep telefonları ve tabletlerini “çocuk bakıcısına” dönüştürüyor. Ebeveynlerin çocukları sanal dünyanın eline bırakmasıyla şiddet, tüketim, ihmal, istismar olaylarının dikkat çekici boyutlara ulaştığı belirtiliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ‘Türkiye’de Çocuklara Yönelik Koruyucu ve Önleyici Politikaları Değerlendirme Çalıştayı’nın raporunda, internete erişimin 2 yaşına kadar düştüğü vurgulanırken, ebeveynlerin, ihmal, istismar içerikli sosyal medya çalışmalarına önlem alması gerektiği kaydediliyor.