TÜM HABERLER

YAŞLI BAKIMI PROGRAMI - HUZUREVİ

Yaşlı bireyler ile boyama etkinliği

Üniversitemizin Yaşlı Bakımı bölümü öğrencileri Zübeyde Hanım Huzurevi’nde bir etkinliği daha gerçekleştirdi. Boyama etkinliği ile öğrencilerimiz birçok hedefi gerçekleştirdi. Hem yaşlılarımız hem öğrencilerimiz için verimli bir etkinlik olmasının yanında aynı zamanda eğlenceli oldu.

OPTİSYENLİK PROGRAMI - HOYA LENS TÜRKİYE

Dünyanın en önemli optik mercek üreticilerinden biri olan Hoya Lens firması ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Optisyenlik Programı “Optik Merceklerin Özellikleri ve Yeni Nesil Teknolojiler” temalı panel düzenledi.

OPTİSYENLİK PROGRAMI - TEKNİK GEZİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik programı öğrencileri program sorumluları Öğr. Gör. Türkan ALKAN ÖZBAY ve Öğr. Gör. Hasan DURMUŞ ile Bayraklı da bulunan Akay Optik cam üretim tesislerini gezdi.

Karbohidratı Dışlamayın!

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü

Reaktif hipoglisemi, vücudun dengeyi sağlamak amacıyla insülini fazla miktarda devreye almasıdır. Bu durumda daha yeni yemek yemiş olmanıza rağmen açlık hissedersiniz, çarpıntı başlar, terleyebilirsiniz, ağır bir şekilde uykunuz gelir. Tüm bunların nedeni ani şekilde düşen kandaki şeker miktarınızdır. Bu belirtileri görmemek ve hayat kalitenizi artırmak istiyorsanız öğünlerde seçtiğiniz karbonhidrat çeşitlerine dikkat etmelisiniz

ÇOÇUK GELİŞİMİ - SEMİNER

İzmir Büyükşehir Belediyesi "Birlikte Kolaylaştıralım Hayatı Projesi" kapsamında 19 Ocak 2017, Perşembe günü 18 veli ve İzmir Büyükşehir Belediyesi şube müdürlüğü personellerine yönelik "Sınav Kaygısı ve Motivasyon" konulu seminer Öğr. Gör. Songül ÖZGÜN tarafından verilmiştir.

FİZYOTERAPİ PROGRAMI - AQUATERAPİ

21 Aralık Çarşamba günü saat 14.00'de E Blok konferans salonunda, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi Programı tarafından düzenlenen ‘’Aquaterapi ve Su içi Egzersizler’’ konulu konferansımız konuşmacı olarak Dr.Fzt.Barış Gürpınar’ın katılımıyla gerçekleşti.

OPTİSYENLİK PROGRAMI - SİLMO OPTİK FUARI

Optisyenlik programı öğrencilerimiz Öğr. Gör. Türkan ALKAN ÖZBAY ve Öğr. Gör. Hasan DURMUŞ ile birlikte İstanbul CNR Expo Fuar alanında gerçekleştirilen Silmo Optik Fuarı'na katıldı. Oldukça yoğun ilgi gören fuarda öğrenciler mercek, kontak lens ve cam kesme makineleri hakkında bilgi aldı. Az görme araçları bilgilendirme toplantısına katıldılar. Pek çok firma ile görüşme sağladıktan sonra Gözlük Müzesi ziyaretini gerçekleştirip İzmir'e döndüler.

TIBBİ DOKUMANTASYON VE SEKRETERLİK - ÖZEL GAZİ HASTANESİ

SHMYO Tıbbi Dokumantasyon ve Sekreterlik programı öğrencileri Özel Gazi Hastanesinde gerçeklestirdikleri uygulama derslerinde iş üzerinde, ekip bilinciyle,  meslektaşları ile birlikte hem çalışıyorlar hem de öğreniyorlar. Keyifli geçen bu öğrenme süreci öğrencilerimizi gerçek hayata hazırlıyor.

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI - VERİMLİ ÇALIŞMA ALIŞKANLIKLARI
Çakabey Koleji 9., 10. ve 11.sınıf öğrencilerine İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğretim görevlisi Songül Özgün "Verimli Çalışma Alışkanlıkları" ile ilgili seminer vermiştir.

SAĞLIKLI BESLENME VE FİZİKSEL AKTİVİTE

IEU SHMYO Öğretim Görevlileri Ezgi Oral, Hatice Ayan ve  Alihan Bulğurcu Konak Rotary Kulübü işbirliği ile bir proje gerçekleştirdi. İsmail Şekip Uyal Ortaokulu'nda düzenlenen projede ilkokul öğrencileri "Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite" konusunda eğlenceli ve öğretici etkinlikler gerçekleştirdi.