Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
SAĞLIKLI BİR YAZ İÇİN SU TÜKETİLMELİ
Yaz günlerinde susamayı beklemeden su tüketilmesi gerektiği, sıcaklık ve nem oranının artmasıyla yükselen vücut ısısının hayati organlarda hasara yol açabileceği belirtildi. Vücuttaki sistemlerin işlemesinde su tüketiminin önemine dikkat çeken İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi, Üroloji Uzmanı Dr. Yavuz Selim Süral, sıvı kaybının halsizlik, baş dönmesi, tansiyon düşüklüğü, böbrek yetmezliği ve kalp hastalıklarına yol açabileceğini söyledi.
Hücrelerin fonksiyonlarının işlemesinde, metabolizmanın dengesinin sağlanmasında su tüketiminin önemli roller oynadığını aktaran Dr. Süral, “Hücre içinde gerçekleşen bütün hayati metabolik olaylar hücre içinde yeterli su var ise gerçekleşebilmektedir. Yazın vücudun suya olan ihtiyacı artar. İdrarın koyu renkli ve ağır kokulu olması kişinin vücudunun susuz kaldığını gösteren en önemli işaretlerden biridir. Özellikle yaşlılar, bebekler ve kronik hastalığı olanların, vücut ısılarının dengede tutulması her zaman mümkün olmayabileceği için sıvı kaybına daha da duyarlıdır. Yazın terleme ile artan sıvı ve mineral kaybının önlenmesi için her zamankinden daha fazla miktarlarda sıvı alınmalıdır” dedi.
‘3 Litre Su İçin’
İçeceklerin hiçbirinin su yerine geçmediğini vurgulayan Dr. Süral, kola, kahve, çay gibi kafein ve teofilin içeren içecekler ile alkolün daha fazla idrar çıkışını sağladığı için vücuttaki su miktarını azalttığını, böbreklere binen yükü artırdığını bildirdi. Naneli ayran, limonata ve şekersiz şerbetlerle, taze sıkılmış ya da şeker ve katkı ilavesiz meyve sularının içecek listesinde yer alabileceğini ifade eden Dr. Süral, vücut direncini artırmak amacıyla taze sebze ve meyve tüketip, mineralli doğal maden suyu içilebileceğini kaydetti. Yaz aylarının sıcak günlerinde susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2,5 - 3 litre ortalama 12 ile 14 su bardağı su tüketmenin alışkanlık haline getirilmesi gerektiğine işaret eden Dr. Süral, böylece yaz aylarının daha sağlıklı yaşanabileceğini anlattı.
HABER |TÜM HABERLER
SAĞLIĞIN KORUNMASI SEMİNERLERİ-1
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Toplumsal ve Sosyal Katkı Komisyonu tarafından düzenlenen Sağlığın Korunması Seminerleri kapsamında "CİNSEL SAĞLIK" eğitimi gerçekleştirildi.
OPTICWORLD İZMİR
Bu yıl ilk kez düzenlenen OpticWorld İzmir etkinliğine 8-10 Mart tarihleri arasında Fuar İzmir ev sahipliği yaptı. İzmir Ticaret Odası, 3. Bölge
CAM FABRİKASI GEZİSİ
Optisyenlik programında öğrenim gören 21 öğrenci ve program sorumluları Öğr. Gör. Dr. Hasan DURMUŞ ile Öğr. Gör. Türkan ALKAN, İzmir’de faaliyetini sürdüren
TÜBİTAK Projeleri İçin Yol Gösterdi
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve TÜBİTAK Sağlık Bilimleri Araştırma Destek Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Prof.
BİLGİYE DAYALI DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berna MUSAL, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) öğretim elemanları
İZMİR SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI EĞİTİM GÜNLERİ ÇALIŞTAYI
İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin işbirliği ile 7 Eylül 2023 tarihinde İzmir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları Eğitim Günleri-I çalıştayı ev
7 Kurumu Buluşturan Çalıştay
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), kentteki 7 yükseköğretim kurumunun katılımıyla bu yıl ilk kez düzenlenen ‘İzmir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları Eğitim Günleri’ çalıştayına
SEKTÖR TOPLANTILARI
Üniversitelerde aktarılan kuramsal ve uygulamalı bilgilerin sektör ile iş birliği içinde yürütülmesi öğrencilerin gelişimine olumlu katkı yaptığı açıktır. Bu nedenle okulumuz Optisyenlik