Hakkımızda

Sağlık ancak başarılı bir ekip çalışması ile sonuca ulaşılabilen bir hizmettir. Ekibin bir halkasının zayıf kalması kuşkusuz ki verilen hizmetin kalitesini düşürür. Kaliteli bir sağlık hizmeti için hekim, hemşire ve sağlık kurumları yöneticilerinin yanı sıra iyi yetişmiş sağlık teknikerlerine de ihtiyaç olduğuna inanan İzmir Ekonomi Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nu kurmuştur.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun temel amacı;
• Alanında güncel bilgi ve beceriler ile donanmış,
• Hızla değişen bilimsel, teknolojik ve sosyal koşullara kolaylıkla uyum sağlayabilen,
• Kendisini sürekli geliştirmenin önemini kavramış,
• Ekip çalışmasını bilen,
• Etkin iletişim kurabilen,
• Ekipteki yeri ve öneminin bilincinde,
• Çevreye ve toplum sağlığına duyarlı,
• Çağdaş etik değerlere sahip sağlık teknikerleri yetiştirmektir.

Bu amaçla Yüksekokulumuz öğrencilerini çağdaş ve öğrenci odaklı eğitim yöntemleri, beceride yetkinliğe dayalı yaklaşımı önceleyen müfredatı ile mesleki yaşama ve hayata hazırlamaktadır. Öğrencilerinin mesleki bilgi ve beceri ile donanmalarının yanı sıra İzmir Ekonomi Üniversitesinde eğitim almanın diğer olanakları ile sosyal ve kültürel açıdan gelişmiş birer birey olarak iş hayatına hazırlanmaları için her türlü desteği vermektedir.

Yüksekokulumuzda Tıbbi dokümantasyon ve Sekreterlik programı ve Yaşlı Bakımı programı 2013-2014 eğitim yılında, İlk ve Acil Bakım programı 2014-2015 eğitim yılında, Çocuk Gelişimi, Fizyoterapi, Optisyenlik ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programları 2015-2016 eğitim yılında, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programına ise 2016-2017 eğitim yılında öğrenci alımına başlamıştır.

Konusunda uzman ve deneyimli akademik kadromuz, Üniversitemizin sağladığı yüksek teknolojik olanakları, üniversite – sağlık kurumları işbirliğine dayalı eğitim uygulamaları ile desteklenen, Bologna sürecine uyumlu ve sektörün ihtiyaçlarına göre şekillendirilen öğretim programımız yüksekokulumuzun ayrıcalıkları arasındadır.

Bu ayrıcalıklı ortamda siz de eğitim almak istemez misiniz ?